Rieneke Schouwenaar

Afbeelding voor Rieneke Schouwenaar

Over Rieneke

Ik ben gedreven senior adviseur en ondernemer met een scherp analytisch vermogen en een grote mate van sensitiviteit. Mijn stijl is resultaatgericht, enthousiast, gedreven en ‘hands on’. Slagvaardigheid in besluitvorming en daarbij gemotiveerd risico’s durven nemen horen bij mijn sterke punten.

Een van mijn belangrijkste drijfveren is het zoeken naar ruimte voor vernieuwing en verbetering in organisaties en de mensen die er werken. Een brede kijk op organisaties waarin diverse belangen bestaan vraagt een focus op de aanwezige ruimte die nodig is, om te kunnen samenwerken, excelleren en waar nodig veranderen.

Mijn werk bevindt zich in het hart van arbeidsverhoudingen. Een belegen term; maar eigenlijk gewoon werken als het spannend wordt tussen medewerkers, management, vakbonden en toezichthouders. In de praktijk zie ik dat de governance niet altijd optimaal werkt. Mijn rol als adviseur stelt mij in staat om daar een toegevoegde waarde in te leveren, ook als er spanningen zijn tussen toezichthouders, management, ondernemingsraden of vakbonden. Zeker in grote, complexe en internationale organisaties zijn de kloven groot en de kennis van het Nederlandse arbeidklimaat beperkt.

Internationale advieservaring heb ik in Australië en Nieuw-Zeeland opgebouwd, deze internationale ervaring heeft mijn blik op werk en de maatschappij verruimd.

Expertise
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Arbeidsverhoudingen
  • Fusies en overnames
  • Financieel beleid
  • Strategisch beleid

Wat klanten zeggen

“Rieneke kan enorm scherp complexe vraagstukken analyseren en vertaalt deze naar heldere adviezen.”

“Als Rieneke ons adviseert is dat nooit alleen op inhoud, ze is enorm sterk om ons daarin zowel strategisch als tactisch te ondersteunen. Zo behalen we echt resultaat.”

“Met Rieneke naast ons voelen we ons als onderhandelingspartner van de directie veel sterker.”

“Als je als OR in woelige tijden terecht komt is Rieneke (samen met MEDE) een grote steun met haar kennis en persoonlijkheid!”

“Werken met Rieneke maakt het proces niet direct makkelijk, maar er wordt wel heel doelgericht gewerkt, zonder om de hete hangijzers heen te gaan. Het is voor ons als OR heel erg waardvol geweest in een tijd en proces waarin wij de kennis en ervaring niet hadden.”

Afbeelding voor Rieneke Schouwenaar

Neem contact op met Rieneke

Telefoonnummer
06 - 527 34 090
LinkedIn-profiel

Ben je er nog niet uit?

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om uit te zoeken of MEDE de geschikte partij is voor jouw probleem. We raden je daarom aan contact met ons op te nemen.

Marcel Daems trainer MEDE
Nico Siffels adviseur MEDE
Richard Priem trainer en directeur MEDE
Annette Tas trainer en coach MEDE