Marcel Daems

Afbeelding voor Marcel Daems

Over Marcel

Ik hanteer in mijn werk twee motto’s:

  1. “Niets is vanzelfsprekend”: routines, datgene dat we gewend zijn te doen, mogen altijd kritisch bekeken worden. We zijn als mensheid vooruitgegaan omdat er altijd kritische geesten zijn geweest die vragen stelden die niemand durfde te stellen.
  2. “Onuitgesproken verwachtingen zijn geplande teleurstellingen”: als we niet open zijn over wat we van elkaar in samenwerking verwachten en die verwachtingen goed afstemmen, ontstaan stroperigheid, misverstanden en conflicten.

Ik zal OR-en en hun bestuurders daarom regelmatig de spiegel voorhouden: willen we het nog steeds doen zoals we het deden en waarom? En: hebben we onze verwachtingen echt open uitgesproken en daar ook goede afspraken over gemaakt? Houden we elkaar daarin scherp?

Expertise
  • Teamtrainingen en procesbegeleiding
  • Werkwijze OR
  • Vernieuwing van medezeggenschap
  • Veranderkunde
  • Blended learning
  • Gecertificeerd TMA-professional
  • Geaccrediteerd Belbin teamrollen-professional

Wat klanten zeggen

“Ik ben onder de indruk van het ogenschijnlijke gemak waarmee Marcel de geplande training heeft omgebogen naar een digitale training (vanwege Corona) die door alle deelnemers als ‘bovenverwachting prettig en effectief’ is ervaren. Ik kan Marcel dan ook van harte aanbevelen!”

“Marcel blinkt uit in het vervullen van de procesrol zonder te sturen op de inhoud.”

“Hij weet als geen ander neutraal te blijven en de verbinding te vinden tussen soms zeer uiteenlopende meningen.”

“Hij geeft ruimte en kan erg goed meebewegen, maar geeft tegelijk ook zijn beeld vanuit zijn expertise en adviseurschap. Juist omdat hij goed luistert is zijn beeld/advies altijd tot hulp.”

“Marcel maakt erg goed contact met mensen en hun achterliggende behoeften/vragen.”

“Op momenten dat extra druk nodig is om het proces verder te krijgen is hij vasthoudend creatief met een menselijke maat. Marcel is in staat iemands kunnen te activeren door het stimuleren van eigen invloed, hij weet op integere wijze je inzichten op jezelf en je omgeving te duiden.”

“Mensen worden blij van Marcel’s betrokkenheid.”

Afbeelding voor Marcel Daems

Neem contact op met Marcel

Telefoonnummer
06 - 527 13 786
E-mailadres
mdaems@mede.nl
LinkedIn-profiel

Ben je er nog niet uit?

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om uit te zoeken of MEDE de geschikte partij is voor jouw probleem. We raden je daarom aan contact met ons op te nemen.

Marcel Daems trainer MEDE
Nico Siffels adviseur MEDE
Richard Priem trainer en directeur MEDE
Annette Tas trainer en coach MEDE