WOR / arbeidsrecht

Hoe zit dat nou eigenlijk?

Het komt met regelmaat voor dat je als ondernemingsraad twijfelt of je nu advies- of instemmingsrecht hebt of allebei of helemaal niet. Of je verschilt daarover met de bestuurder van mening. Dan is het tijd om met ons contact op te nemen. We helpen je snel en deskundig.

Afbeelding voor WOR / arbeidsrecht
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

WOR: interpretatie

De Wet op de Ondernemingsraden is typisch een Nederlandse Kaderwet. De toepassing ervan is lang niet altijd even eenduidig. De toepassing is vaak afhankelijk van de feitelijke inhoud van voorgenomen besluiten en van jurisprudentie.

Wij ondersteunen onze klanten met deskundig inhoudelijk advies én sparren mee om de bevoegdheden van de ondernemingsraad effectief in te zetten. Zo heeft de ondernemingsraad optimale invloed.

Arbeidsrecht

De ondernemingsraad heeft naast advies- en instemmingsrecht ook een belangrijke stimulerende taak. Artikel 28 van de WOR geeft de ondernemingsraad een aantal stimuleringstaken. Een daarvan is het bevorderen van een goede toepassing van de cao. Daarvoor is vaak kennis van het arbeidsrecht nodig, zeker als er twijfel of discussie ontstaat over de rechten en plichten van medewerkers. Ook bij het instemmen bij nieuwe of gewijzigde regelingen kan een expert-toets helpen om je invloed als ondernemingsraad te vergroten.

Overige wetgeving

Naast WOR en arbeidsrecht zijn er natuurlijk nog de arbowet en de wet overgang ondernemingen. We kunnen u ook bij vragen rond dit soort regelgeving ondersteunen. Bij zeer specialistische vragen kunnen wij snel doorschakelen naar onze samenwerkingspartner De Clercq Advocaten.

Gerelateerde diensten:

Waar we dit al eerder hebben gedaan

Nieuwsgierig naar voorbeelden van de vragen die wij voor jullie kunnen oppakken?

Onze adviseurs

Onze adviseurs brengen kennis van de WOR, arbeidsrecht, arbowet en andere aanpalende rechtsgebieden in. En natuurlijk hun kennis van en ervaring met de praktische toepassing hiervan.

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.