Reorganisatie

als er gesneden wordt of de zaak op de schop gaat

Het komt nog met regelmaat voor dat de organisatie flink op de schop wordt genomen. De structuur wordt aangepast, er wordt soms ook gesneden in onderdelen. Reorganisaties zijn pittige ingrepen in het bedrijf, niet in het minst voor de medewerkers die ermee geconfronteerd worden. Ondernemingsraden hebben een essentiële rol door hun adviserende rol goed in te zetten.

Afbeelding voor Reorganisatie
Afbeelding voor Reorganisatie
Afbeelding voor Reorganisatie
Hulp nodig?

Saskia kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

Vroeg betrokken: besluiten in voorbereiding

Essentieel voor de ondernemingsraad is vroege betrokkenheid bij een besluit in voorbereiding. In veel concurrentiegevoelige sectoren kan de ondernemingsraad onder geheimhouding worden geïnformeerd en betrokken. Hoe handel je dan als ondernemingsraad? Wil je daar al invloed hebben? Wij adviseren over de tactisch meest handige aanpak en bieden je handvatten om ook op inhoud al vroeg te kunnen meeschakelen.

Adviesproces

Het besluit in voorbereiding gaat over in een voorgenomen besluit, dan moet de ondernemingsraad ook echt aan de bak. Het komt met regelmaat voor dat er dan een flinke tijdsdruk op komt te staan én er druk vanuit de medewerkers op de ondernemingsraad komt. Wij zorgen ervoor dat jullie op een goede manier omgaan met die druk. We adviseren over de manier waarop jullie tot een goed advies komen, zowel op inhoud, proces als strategie en tactiek. Hands on waar nodig, zoals bij het overleg zelf.

Sociaal plan

In veel gevallen is er flankerend sociaal beleid nodig om de gevolgen voor medewerkers goed op te vangen. Een sociaal plan dus. Wij brengen dan onze kennis van arbeidsrecht in om jullie te ondersteunen om tot een goed advies te komen.  In het geval van afwezigheid van vakbonden, ook zelf als onderhandelingspartner.

Onze expertise

We zetten voor vraagstukken van reorganisaties onze kennis in van bedrijfskunde, veranderkunde, onze kennis van WOR- en arbeidsrecht en onze jarenlange ervaringen met onderhandelingssituaties.

Onze casussen

We hebben een prachtige lijst van vraagstukken waar we bij betrokken mochten worden. Hieronder een aantal voorbeelden van ons advieswerk.

Onze adviseurs

We hebben een fijne groep adviseurs in huis, die van alle markten thuis zijn. Bedrijfskundig, strategisch, juridisch enzovoorts.

Saskia de Schutter trainer MEDE

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Saskia staat als adviseur voor je klaar. Ze beantwoordt graag jouw vragen.