Quick fit na de zomer

Opstarten met de OR na de vakantie

Van verschillende klanten horen we dat het opstarten van het OR werk na een langere vakantieperiode vaak niet vanzelf en vlot verloopt. Mede helpt om als OR na de vakantie quick fit te worden!

Wij willen quick fit worden!
Afbeelding voor Quick fit na de zomer
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
 • Maatwerk standaard bij ons is
 • 300+ tevreden klanten
 • Binnen 1 werkdag antwoord

Moeizaam opstarten?

Van verschillende klanten horen we dat het opstarten van het OR werk na een langere vakantieperiode vaak niet vanzelf en vlot verloopt. Als de OR leden op verschillende momenten vakantie hebben, kan er een langere periode zijn waarin je met een incomplete groep bent. De continuïteit van het OR werk staat dan op verschillende manieren onder druk. De doorlooptijd van de behandeling van dossiers of de besluitvorming wordt vertraagd. Ook kan het zijn dat besluitvorming door een deel van de groep later tot discussie leidt omdat blijkt dat er onvoldoende draagvlak is. En wanneer de OR leden allemaal tegelijk vakantie namen, of wanneer het OR werk een maand stillag, zakken zaken som weg en kost de draad oppakken moeite.

Besteed daarom extra aandacht aan het maken van een goede en gezamenlijke start na de zomerperiode. Door die extra aandacht komt er een scherper zicht op de dossiers. Ook zorg je dat ieder weer op dezelfde golflengte zit als het gaat om beeldvorming en besluitvorming over de onderwerpen die spelen.

Wat kunnen wij hierin voor jullie OR betekenen?

 • Wij ondersteunen het dagelijks bestuur (in een bijeenkomst van 2 tot 4 uur) bij een goede doorstart na het zomerreces. Met aandacht voor:
  • stroomlijnen van de inhoudelijke agenda
  • scherpstellen van de werkwijze
  • functioneren als taakgerichte groep.
 • Wij organiseren een bijeenkomst (van 1 dagdeel) waarin u met DB’s van andere OR-en ervaringen uitwisselt en elkaar inspireert voor een pragmatische aanpak van wat zich in jullie situatie voordoet.
 • Wij organiseren voor de gehele OR een bijeenkomst waarin de OR leden samen een goede doorstart maken na het zomerreces. In deze werkbijeenkomst maken jullie samen een “vliegende start” om het werk voor het najaar vlot op te pakken.

Onze adviseurs en trainers

Neem contact op met een van onze adviseurs of trainers die jullie bij deze quick fit kunnen ondersteunen!

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.