MEDE Summer School:

Haal het maximale uit je zomer!

Afbeelding voor MEDE Summer School:
Afbeelding voor MEDE Summer School:
Afbeelding voor MEDE Summer School:
Hulp nodig?

Rieneke kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

De zomer komt er weer aan! Vaak ligt het OR-werk dan grotendeels stil, maar dat betekent niet dat jouw ontwikkeling dan ook stil hoeft te liggen. Onze OR Summer School geeft jou de kans je te ontwikkelen waar jij dat wilt door middel van blended learning. De Summer School bestaat uit (interactieve, online) clinics waar jij op wordt voorbereid in onze digitale leeromgeving. Kies uit ons aanbod hieronder. Hopelijk zien we je snel!

De clinics die we deze zomer organiseren:

Vaardigheden

Stevig in overleg met de bestuurder: di 13 juli of do 12 aug

Wil je steviger staan in het overleg met de bestuurder en behendiger worden in het uitoefenen van invloed? In deze clinic leren we je wat daarvoor nodig is en hoe je dat kunt doen.

Verbindend communiceren: do 22 juli of di 14 aug

Communiceren doen we veel, maar verloopt lang niet altijd effectief. Dit kan irritaties veroorzaken en een (werk)relatie onder spanning zetten. In deze clinic leren we je de principes van verbindend communiceren, die zullen helpen om trouw te blijven aan jezelf en tegelijkertijd beter aan te kunnen sluiten bij de ander.

Onderstroom benoemen: do 15 juli of di 17 aug

Loopt jouw team soms vast, zonder dat duidelijk is waardoor? Grote kans dat er iets in de onderstroom speelt. Door te benoemen wat jij ziet en voel kun je de onderstroom aanpakken. Maar dat is spannend! In deze interactieve Masterclass geven we jou handvaten dat te doen.

Overtuigend presenteren: di 20 juli of do 19 aug

Als OR wil je graag wat bereiken en dus is het van belang goed in het overleg te staan en helder te kunnen communiceren naar je achterban. In deze interactieve clinic geven we je veel tips & tricks om jouw boodschap overtuigend over te brengen.

Netwerken: do 29 juli of di 31 aug

“Het gaat niet om wie je bent, maar wie je kent”. Ook in het OR werk is het belangrijk de juiste mensen te kennen. Om snel informatie te halen, om ideeën in de week te leggen, en om op tijd die belangrijke tip te krijgen. Vandaar een snelcursus netwerken in onze Summer School.

Commissies

Achterban en Communicatie: do 8 juli of di 3 aug

Voor veel OR-en is het contact met medewerkers een essentieel onderdeel van het werk. Maar welk effect heeft covid gehad op dit deel van het OR-werk en nog belangrijker, welke succesfactoren zijn bepalend om als OR op een effectieve wijze de communicatie vorm te (blijven) geven? We zoomen tijdens deze clinic in op mooie praktijkvoorbeelden en de belangrijkste ‘lessons learned’.

Arbo en hybride werken: di 6 juli of di 10 aug

Thuiswerken, op kantoor of beide? De meeste kantoororganisaties schakelen naar hybride werken: een beetje van beide. Welke mogelijkheden heb je vanuit Arbo-beleid om invloed te hebben op aspecten als Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA), ergonomie en spelregels over wel of niet thuiswerken en wanneer? Wij helpen je goed te kijken naar het beleid, geven je aandachtspunten mee die je kunt toepassen op jouw situatie. 

Financiën: di 27 juli of do 26 aug

Wil jij meer begrijpen van de financiële rapportages? De juiste vragen stellen aan de controller en financiële situatie meenemen in het OR werk? Dan is deze interactieve clinic iets voor jou!

Organisatieontwikkeling en advies

Organisch veranderen: do 8 juli of do 5 aug

Organisch veranderen of dynamisch organiseren, wat moet je ermee en wat kun je er mee? Het lijkt misschien ongrijpbaar, maar vanuit een duidelijke visie, de spelregels van de WOR en de rol van de OR bij veranderingen, helpen we je in deze clinic om greep te krijgen op organisch veranderen en om effectief invloed op de verandering uit te oefenen. 

Goed adviseren: do 29 juli of 24 aug

In deze clinic krijg je tips en tricks die je helpen om gedragen adviezen te schrijven met impact! Een goed advies resulteert in tevreden medewerkers die de OR bedanken voor hun inzet.

Onze trainers en adviseurs:

Enkele van onze trainers en adviseurs die jullie begeleiden tijdens de clinic:

Rieneke Schouwenaar adviseur en directeur MEDE

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Rieneke staat als adviseur voor je klaar. Ze beantwoordt graag jouw vragen.