MEDE Clinics

werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling!

Afbeelding voor MEDE Clinics
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

Soms heb je behoefte om, even los van de rest van de OR, je te laten inspireren en te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Daarvoor biedt MEDE een aantal interactieve, online clinics. De clinics duren 2 uur. Je bereidt jezelf voor op de clinic in onze digitale leeromgeving. Kies uit ons aanbod hieronder. Hopelijk zien we je snel!

De clinics die we organiseren:

1.Wet op de ondernemingsraden in de praktijk – bouw jouw fundament:

dinsdag 29 november 10-12 uur

Je hebt wel het een en ander begrepen van de Wet op de ondernemingsraden, maar je voel je soms toch niet helemaal zeker van je zaak. Dan is deze clinic perfect voor jou! We oefenen met praktijkvoorbeelden om meer gevoel te krijgen bij de toepassing van de wet in de praktijk. Zo kun jij steviger in het OR-werk staan.

2. Krachtig adviseren met invloed – een verdieping op art. 25 WOR:  

dinsdag 30 augustus 10-12 uur

Tijdens deze clinic gaan we aan de slag met hoe je met het OR advies wezenlijke invloed uit kan oefenen. Hoe benut je de wettelijke mogelijkheden van het adviesrecht ten volle en zorg je dat je inhoudelijk een helder en krachtig advies af weet te geven. Je mag eigen casussen inbrengen en krijgt daarbij tips aangereikt hoe je in de eigen praktijk zowel procedureel alsook inhoudelijk tot een krachtig advies kunt komen.

3.Succesvol veranderen in jouw organisatie

donderdag 15 september 10-12 uur

Je herkent het misschien: op papier leek het een goed plan, maar tijdens de implementatie ontstaan er problemen waardoor veel energie verloren gaat. Hoe kun je als OR zorgen dat veranderplannen wél werken?  In deze clinic leer je – aan de hand van het model Knoster – en aan welke aspecten aandacht moet worden besteed om tot een succesvol verandertraject te komen.

4.Kernachtig communiceren                                  

dinsdag 1 november, 10 – 12 uur

Om daadkrachtig te zijn als OR is het belangrijk helder en kernachtig te kunnen uitdrukken. Als het gaat om je punt helder naar voren brengen, geldt over het algemeen “less is more”. Toch blijkt dit in de (OR-)praktijk gemakkelijker gezegd dan gedaan en wordt er nogal eens lang gepraat. Vind jij het ook soms lastig vlot tot de kern te komen? In deze clinic krijg je daarvoor handvaten die je gelijk in de praktijk mag gaan brengen.

5. Verbindend communiceren

dinsdag 8 november 10-12 uur

Communiceren doen we veel, maar verloopt lang niet altijd effectief. Dit kan irritaties veroorzaken en een (werk)relatie onder spanning zetten. In deze clinic leren we je de principes van verbindend communiceren, die zullen helpen om trouw te blijven aan jezelf en tegelijkertijd beter aan te kunnen sluiten bij de ander.

Onze trainers en adviseurs:

Enkele van onze trainers en adviseurs die jullie begeleiden tijdens de clinic:

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.