Leergang Ambtelijk Secretaris C

Start woensdag 18 september 2024 en dinsdag 4 februari 2025

De medezeggenschapswereld verandert, daarmee ook de rol van de medezeggenschapsprofessional. De ambtelijk secretaris (AS) zal steeds meer optreden als verbinder binnen de OR en tussen de OR-leden. De AS als procesbegeleider van verschillende vraagstukken en daarmee ook meer in de rol van coachend adviseur.Door aandacht te besteden aan de samenwerkingsprocessen binnen de OR leer je het maximale uit de OR-leden te halen.

Leergang C zorgt ervoor dat je als coachend adviseur in staat bent om de OR door veranderingen heen te begeleiden, zowel op teamniveau als op individueel niveau.Kernwoorden hierbij zijn: groepsdynamica, individuele -en teamcoaching, omgaan met verandering en weerstand in een groep, feedback geven en ontvangen.

Afbeelding voor Leergang Ambtelijk Secretaris C
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

Werkwijze en inhoud

Korte inleidingen, gevolgd door (huiswerk)opdrachten, rollenspellen en uitwisseling. Vervolgens gaat u met de verkregen inzichten aan de slag met huiswerkopdrachten, uiteraard gericht op het coachen van jouw eigen OR en individuele leden. Deze huiswerkopdrachten maak je tussen de trainingsdagen in en dienen als input voor de volgende trainingsdagen.

Resultaat

De inhoud van de training is op te delen in de volgende 4 grote aandachtsgebieden:

  • We besteden veel aandacht aan het werken met de groepsdynamica omdat het groepsproces altijd belangrijk is voor het behalen van resultaat in de OR. Wij leren je op verschillende manieren naar de groep te kijken, de punten eerder te herkennen waarop verbetering is te behalen en jouw eigen rol daarin aan te scherpen.
  • Wij reiken jou verschillende theorieën aan over communicatie en coaching. Deze theorieën geven een stevige basis om jouw coachende rol verder te ontwikkelen.
  • Gedurende de hele leergang oefenen op diverse momenten met verdiepende coachingsvaardigheden die je direct in jouw praktijk kunt inzetten
  • Als ronde draad door de leergang loopt jouw persoonlijke ontwikkeling, die we samen met je afstemmen op jouw praktijk en ontwikkelingsvragen.

Indien je de leergang met goed gevolg afsluit, ontvangt je een certificaat met een VASMO-predicaat  ‘Ambtelijk Secretaris niveau C’.

Voor wie

De training is bedoeld voor ambtelijk secretarissen van OR’en met veel werkervaring, die zich graag willen richten op het coachen van de OR.

Praktische gegevens

Duur:

5 trainingsdagen

Data:

Startdatum woensdag 18 september 2024, vervolgdata volgen later.

Startdatum dinsdag 4 februari 2025, vervolgdata volgen later.

Trainer:

Annette Tas

Brochure:

Download hier de brochure met meer informatie over inhoud en programma van de leergang.

Plaats:

Een centraal gelegen locatie.

Kosten:

€ 3.150,- per deelnemer, inclusief vergaderarrangement,  excl. BTW

Onze experts

De leergang C wordt verzorgd door Annette Tas.

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.