Governance

Afbeelding voor Governance
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

Governance in de praktijk

Vragen van ondernemingsraden variëren sterk. Van de benoemingsprocedures van bestuurders tot die van toezichthouders. Ondernemingsraden maken ook steeds vaker -maar nog veel te weinig- gebruik van de voordrachtrechten.

Zeker als de samenwerking in de driehoek niet optimaal verloopt of in een crisissituatie of conflict kan contact met de toezichthouder van groot belang zijn voor de ondernemingsraad.

Andere vragen als zijn bijvoorbeeld; Kwijten uw toezichthouders zich goed van hun taak? Pakken ze hun rol op? Houden de toezichthouders zich op voldoende afstand of besturen ze mee? Heeft u als ondernemingsraad voldoende contact met toezichthouders en overlegt u ook met hen? MEDE helpt u in deze complexe krachtenveld. Bijvoorbeeld door uw eigen rol zuiver op te pakken. We helpen om de bruggen te slaan waar die nodig zijn om de besturing van de organisatie goed bespreekbaar te maken.

Onze expertise

Voor dit soort vraagstukken zetten wij onze organisatiekunde in in combinatie met juridische kennis van governance.

Waar we dit al eerder hebben gedaan

Onze experts

Nico Siffels, Rieneke Schouwenaar, Kees Roest en Richard Priem zijn onze experts die op dit expertisegebied hun meters hebben gemaakt.

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.