Financiën

Afbeelding voor Financiën
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

MEDE kiest er daarom voor om samen met de klant in een aantal dagdelen verspreid over het jaar alle financiële stukken te bespreken. De ondernemingsraad brengt neemt de eigen financiële stukken mee (vanzelfsprekend vertrouwelijk!), die we naast de theorie leggen.

Daarnaast leggen we steeds een verband met het verhaal achter de cijfers. De financiële gegevens hebben namelijk altijd een verband met (komende) advies- en instemmingsaanvragen. Dit levert zelf bij veel OR-leden op dat ze het leuk gaan vinden om met de financiële cijfers aan de slag te gaan!

De ondernemingsraad leert de eigen cijfers gedurende de planning- en controlcyclus “lezen” en “interpreteren’.  Onze klanten leren daardoor de juiste vragen te stellen aan de bestuurder of financieel manager en de ‘vinger op de zere plek’ te leggen. Gaandeweg maken we samen met de commissie kengetallen, waardoor de commissie makkelijker de financiële situatie kan monitoren voor de ondernemingsraad.

Onze expertise

We leren vele ondernemingsraden en hun financiële commissies om door de cijferbomen het financiële bos te gaan zien. Daarvoor zetten we onze bedrijfskundige kennis in. Deze combineren we met kennis van de WOR om de toepassing van de financiële bevoegdheden effectief te laten zijn.

Waar we dit al eerder hebben gedaan

Hieronder een voorbeeld van een van onze casussen op financieel terrein.

Onze experts

Nico Siffels en Rieneke Schouwenaar adviseren en trainen (financiële werkgroepen/commissies) van ondernemingsraden. Zij zijn ook inzetbaar om als externe deskundige naar de financiële toestand van de organisatie te kijken.

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Kees staat als adviseur voor je klaar. Hij beantwoordt graag jouw vragen.