Achterban en verkiezingen

Echt in contact met medewerkers

Is communicatie met de achterban moeilijk? Nee eigenlijk niet. Het zijn gewoon je collega’s, daar communiceerde je voordat je in de ondernemingsraad zat toch ook mee? Toch merken we dat ondernemingsraden daar nog veel mee worstelen. Onder andere bij het vinden van kandidaten voorafgaand aan de ondernemingsraadverkiezingen. Wij helpen jullie om een aanpak te kiezen die past bij jullie situatie.

Afbeelding voor Achterban en verkiezingen
Afbeelding voor Achterban en verkiezingen
Afbeelding voor Achterban en verkiezingen
Hulp nodig?

Saskia kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord

Achterban of collega’s?

Veel ondernemingsraden hebben het over ‘de achterban’. Misschien gaat het daar al een beetje mis? ‘De achterban’ bestaat niet, de medewerkers zijn een veelkleurig palet van functies, leeftijden, posities en belangen. Door er op die manier naar te kijken, benader je de medewerkers ook anders dan als één groep. Net zoals jullie zelf vaak een bijzondere diverse samenstelling vormen. Het zijn jullie collega’s, die jullie in al hun diversiteit vertegenwoordigen.

Profilering van de ondernemingsraad

“We willen als ondernemingsraad zichtbaarder worden”, is een veelgehoorde wens. Waarom eigenlijk? Soms wil de ondernemingsraad erkenning voor zijn harde werk. Soms wil de ondernemingsraad meer weerklank op de notulen, de nieuwsbrieven, de adviezen die hij uitbrengt. Ook zien we dat ondernemingsraden een steviger positie willen verwerven door het contact met de medewerkers anders te organiseren.

Verkiezingen: waar zijn de kandidaten?

Ook rond de verkiezingen zien we de vragen opkomen. Hoe kunnen we die anders organiseren? Er meer ruchtbaarheid aan geven? We bieden daarvoor een verkiezingsmenu aan, waarin we drie ‘gangen’ aanbieden die helpen om op een andere manier aan kandidaten te komen.

Verschillende vragen, verschillende antwoorden

Er is niet één aanpak, maar er zijn wel verschillende redenen om als ondernemingsraad contact te hebben met de collega’s. Samen met jullie onderzoeken we welke redenen voor jullie belangrijk zijn, hoe de communicatie tot dan toe verliep en welke (on)mogelijkheden er zijn. We zullen jullie daarbij soms wel even uit jullie comfortzone kietelen. Om ruimte te creëren voor nieuwe mogelijkheden. Maar het zijn altijd de haalbare stappen die we voorstellen.

Onze experts

Bij dit thema kunnen de volgende MEDEwerkers jullie bijstaan.

Saskia de Schutter trainer MEDE

Vragen naar aanleiding van onze diensten?

Saskia staat als adviseur voor je klaar. Ze beantwoordt graag jouw vragen.