Afbeelding voor Zomersprint in coronatijd
Afbeelding voor Zomersprint in coronatijd
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord
CoronaMaatwerktraining

Zomersprint in coronatijd

ondernemingsraad gemeente Gooise Meren back on track

Afbeelding voor Zomersprint in coronatijd

De zomermaanden juli en augustus zijn de maanden waarin het OR-werk meestal op een laag pitje staat. De ondernemingsraad is incompleet door de vakanties en in de organisatie is het vaak ook rustig. Maar dit jaar is alles anders dan “normaal”.

De ondernemingsraad van de gemeente Gooise Meren heeft elkaar eind juni voor het eerst sinds de coronacrisis weer “live” gesproken. Zoals velen hebben de OR-leden een tijd achter de rug van thuiswerken en videovergaderingen.

Aanpak

Begin juli stond er een bijeenkomst gepland met MEDE met als thema “uit de crisis naar het nieuwe normaal”. Naast het bijpraten en het uitwisselen van ervaringen over de bijzondere tijd heeft de ondernemingsraad stappen gezet om weer grip te krijgen op het OR-werk. Een belangrijke conclusie was dat de ondernemingsraad, door afstand en crisis, zaken heeft gemist en soms onder hoge druk onderwerpen moest bespreken.

Met de overstap naar het nieuwe normaal is het ook belangrijk om de medezeggenschap vanuit de medewerkers en de ondernemingsraad weer echt op te pakken. Maar ja, de zomer…

Tijdens de bijeenkomst hebben de OR-leden de blik vooruitgeworpen. Vanuit MEDE hebben wij de OR-leden aan de hand van een checklist meegenomen langs de onderwerpen die actueel zijn in de komende periode. Samen keken we naar wat voor hen actueel is en wat de ondernemingsraad als prioriteit wil oppakken.

Resultaat

Belangrijke vraagstukken die direct actueel zijn en eigenlijk geen twee maanden kunnen wachten. De ondernemingsraadsleden gaan met vakantie maar er wordt wel doorgewerkt door OR-leden die wel aanwezig zijn. In groepjes van 2 trekken de OR-leden een sprint deze zomer, zodat de vraagstukken worden uitgewerkt. Zodra ze actueel worden, tijdens de zomer of daarna is deze ondernemingsraad volledig voorbereid! 

Deze experts werkten aan de casus

Annette Tas heeft als trainer de OR in korte tijd begeleid om tot hun prioriteiten te komen.

MEDE omdat

we resultaat leveren door verbinding

Vragen over deze case?