Afbeelding voor Online training OR Movares
Afbeelding voor Online training OR Movares
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord
Online trainingTeamcoachingTMA

Online training OR Movares

Nieuwe OR Movares in vliegende start

Afbeelding voor Online training OR Movares

Op 12 maart 2020 was bekend wie verkozen waren in de nieuwe OR van ingenieursbureau Movares. Alle OR-leden en de ambtelijk secretaris deden direct een TMA-scan (Talent- en Motivatieanalyse). Diezelfde week werden verscherpte Coronamaatregelen bekend.

De Coronacrisis zorgde er ook voor dat de geplande startdag met de OR op 25 maart en de teamtraining van 1 t/m 3 april op locatie geen doorgang kon vinden. Mensen werkten thuis. Snel schakelen dus, want de OR moest wel opstarten.

Onze aanpak: snel schakelen met de klant

In nauwe samenwerking met de klant hebben we snel geschakeld:

  • De terugkoppelgesprekken 1 op 1 van de TMA-analyse werd op 16 maart via Whatsapp Video gedaan.
  • De doelstellingen voor de startdag van 25 maart werden bijgesteld, en met de online tool Zoom ingericht, voor twee sessies van twee uur, met een ruime pauze ertussen.
  • De OR-leden kregen een korte oefening met de tool, verdeeld in twee groepen, door de ambtelijk secretaris en een nieuw OR-lid begeleid.
  • De voorbereiding van de startdag was een nauwe samenwerking tussen een aantal ervaren OR-leden, de ambtelijk secretaris en de trainer.
  • De startdag verliep zeer goed. De groep was gedisciplineerd, schakelde mee in de nieuwe omgeving. Het programma sloot goed aan bij wat op dat moment echt nodig was: eerste kennismaking (mbv TMA), een keuze voor (tijdelijk) dagelijks bestuur (met consent) en een focus op de rol van de OR bij deze Coronacrisis. In breakoutsessies is dit goed voorbereid en konden de OR-leden ook direct ervaren hoe het om samen te werken.
  • Daarna is gezamenlijk besloten een van de drie geplande teamtrainingsdagen weer twee sessies te houden van twee uur. Hier werd vooral gefocust op: TMA-teamanalyse van de OR (kracht, valkuilen en aandachtspunten in de samenwerking), praktische aspecten van het OR-werkproces (BOB, commissies, terugkoppelingen) en de tactische aspecten van het OR-werk (dubbele petten, vrijheid in gebondenheid, samenwerken met de overlegpartner). Ook deze online training is weer in nauwe samenwerking met het nieuw gekozen DB voorbereid en verliep weer naar volle tevredenheid.

Resultaat

De OR heeft een goede start gemaakt. Het team staat er. En is meteen voortvarend aan de slag gegaan.

Deze experts werkten aan de casus

Marcel Daems verzorgde de online trainingen en was samen met Annette Tas betrokken bij de TMA-terugkoppelgesprekken.

Wat wij nog meer kunnen betekenen

MEDE zorgt ervoor dat trainingen ook met nieuwe tools goed ondersteund worden. We gebruiken ook onze digitale leeromgeving LearningStone, zowel voor e-learning als voor blended learning (digitale omgeving die ondersteunend is voorafgaand, tijdens en na trainingen)

Daarnaast kunnen we helpen bij het toepassen van nieuwe vergadertools. Het gaat dan niet om de techniek zelf, maar vooral om hoe je een vergadering organiseert, en de dynamiek van het overleg beheersbaar houdt. Hoe mensen aangehaakt blijven.

MEDE omdat

we resultaat leveren door verbinding

Vragen over deze case?