Afbeelding voor Bestuurder met ontslag
Afbeelding voor Bestuurder met ontslag
Hulp nodig?

Kees kan je verder helpen op het gebied van advies.

Mede omdat..
  • Maatwerk standaard bij ons is
  • 300+ tevreden klanten
  • Binnen 1 werkdag antwoord
Governance

Bestuurder met ontslag

OR in positie bij ontslag en benoeming van bestuurder

Afbeelding voor Bestuurder met ontslag

Een commercieel projectenbureau presteerde geruime tijd minder dan de aandeelhouders lief was. Er waren allerlei aannemelijke redenen voor, maar uiteindelijk was het geduld op. De vergadering van aandeelhouders wilde de directeur ontslaan en een koerswijziging in de bedrijfsvoering doorvoeren. De ondernemingsraad had een goed netwerk, en kwam tijdig achter de plannen.

Ze dwongen overleg af met de bestuurder en de commissarissen. Aanvankelijk steunde de ondernemingsraad zijn bestuurder, maar later bleek dat geen haalbare kaart. Wel wist de ondernemingsraad af te dwingen dat de Raad van Commissarissen de juiste procedures bewandelden bij het ontslag en benoeming van de bestuurder, en dat er met de medewerkers over de nieuwe koers werd gesproken, voordat er definitieve besluiten werden genomen.

MEDE heeft de OR daarbij geadviseerd over de manier waarop de ondernemingsraad greep op het proces kon krijgen en hoe de OR de medewerkers erbij kon betrekken.

Het resultaat was dat de nieuwe bestuurder snel aan de slag kon, omdat er draagvlak was voor de nieuwe koers, en omdat hij en de OR van meet af aan met elkaar in overleg waren.

Deze expert werkte aan de casus

Nico Siffels was als adviseur steun en toeverlaat voor de ondernemingsraad. Zijn stijl van adviseren maakte dat de ondernemingsraad vertrouwen behield in zijn aanpak en kracht. Hij denkt mee, kan de verantwoordelijkheid goed laten bij de ondernemingsraad zelf, schakelt snel in het proces en heeft altijd wel een idee, suggestie, oplossingsrichting die perspectief en houvast biedt.

MEDE omdat

we resultaat leveren door verbinding

Vragen over deze case?