Marcel Daems MEDE

Ik hanteer in mijn werk twee motto’s:

  1. “Niets is vanzelfsprekend”: routines, datgene dat we gewend zijn te doen, mogen altijd kritisch bekeken worden. We zijn als mensheid vooruitgegaan omdat er altijd kritische geesten zijn geweest die vragen stelden die niemand durfde te stellen.
  2. “Onuitgesproken verwachtingen zijn geplande teleurstellingen”: als we niet open zijn over wat we van elkaar in samenwerking verwachten en die verwachtingen goed afstemmen, ontstaan stroperigheid, misverstanden en conflicten.

 

Ik zal OR-en en hun bestuurders daarom regelmatig de spiegel voorhouden: willen we het nog steeds doen zoals we het deden en waarom? En: hebben we onze verwachtingen echt open uitgesproken en daar ook goede afspraken over gemaakt? Houden we elkaar daarin scherp?

Klanten zeggen over mij:

“Marcel maakt erg goed contact met mensen en hun achterliggende behoeften/vragen. ”
“Hij geeft ruimte en kan erg goed meebewegen, maar geeft tegelijk ook zijn beeld vanuit zijn expertise en adviseurschap. Juist omdat hij goed luistert is zijn beeld/advies altijd tot hulp.”
“Hij weet als geen ander neutraal te blijven en de verbinding te vinden tussen soms zeer uiteenlopende meningen.”
“Op momenten dat extra druk nodig is om het proces verder te krijgen is hij vasthoudend creatief met een menselijke maat. Marcel is in staat iemands kunnen te activeren door het stimuleren van eigen invloed, hij weet op integere wijze je inzichten op jezelf en je omgeving te duiden.”
“Mensen worden blij van Marcel door zijn betrokkenheid.”

Social

Gegevens

Telefoon 06 – 527 13 786

E-mail mdaems@mede.nl