Een dag vol inspiratie over resultaat door verbinding

Het thema van deze inspiratiebijeenkomst is: resultaat door verbinding

De laatste jaren zijn organisaties én de medezeggenschap fors in beweging. Eén van de thema’s die steeds belangrijker voor organisaties zijn, is verbinding. Ook voor ondernemingsraden en voor de medezeggenschapsprofessional.

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst gaan we samen met jullie verkennen wat ‘verbinding’ inhoudt. Dat doen we vanuit het organisatieperspectief op drie niveaus: strategisch, tactisch en operationeel. Uiteraard verbinden we dit ook aan jullie eigen vakman/vrouwschap.

Het programma:

Welkom door Stephany Linthorst Sl-impact om 9.30 uur.

Een opwarmoefening in verbinding, o.l.v. Richard Priem, directeur MEDE

Aan tafel: Wat betekent verbinding?

Marcel Daems, MEDE, neemt ons mee in de wereld die om ons heen verandert. Ook organisaties veranderen daarom. Er worden andere eisen gesteld aan hoe organisaties zich extern en intern verbinden aan de belangrijke stakeholders. Ook medezeggenschap moet zich daarom de vraag stellen: hoe verbinden wij ons? En wat betekent dat voor jouw rol als medezeggenschapsprofessional?

Opdracht: hoe ben jij in verbinding?

In drie kleinere groepen onderzoek je met elkaar wat nodig is om als medezeggenschapsprofessional goed in verbinding te zijn met de OR, de organisatie en welke nieuwe of andere verbindingen mogelijk zouden zijn. Wat is jouw grootst mogelijke kleine stap? Stephany, Richard en Marcel begeleiden jullie daarbij.

Korte pauze

Vaardigheden snoepen

Voordat we aanvallen op de lunch, snoepen we alvast van een paar vaardigheden/methodieken die van belang zijn om als MZ-professional de OR goed te ondersteunen. Richard, Stephany en Marcel nemen er ieder één voor rekening.

Plenaire afsluiting door Richard Priem

Lunch: heerlijk smikkelen en smullen!

Einde van de inspiratiebijeenkomst om 14.00 uur

Voor wie

Voor medezeggenschapsprofessionals/ambtelijk secretarissen die nieuwsgierig zijn naar de betekenis van verbindingen in veranderende organisaties en wat dit kan betekenen voor hun eigen rol en taak.

Praktische gegevens

Duur:

Ochtend met aansluitend lunch,  begint om 9.30 uur en eindigt om 14.00 uur

Data:

26 september 2017

Trainer:

Richard Priem ,  Stephany Linthorst en Marcel Daems

Plaats:

Een centraal gelegen locatie in de regio Utrecht

Kosten:

€ 35,- per deelnemer voor de lunch/accommodatiekosten.

Inschrijven voor de inspiratiemiddag