Ondernemingsraden en de individuele OR-leden moeten een goede basiskennis  hebben van de WOR, de Wet op de Ondernemingsraden. Dat leren ondernemingsraden vaak nog traditioneel, tijdens een OR-training. Daar is op zichzelf niets mis mee, want in een training ga je op basis van vragen meer de diepte in. MEDE heeft een e-learningmodule ontwikkeld die zowel als ‘open inschrijving’ kan worden gebruikt of in Blended Learning,  in goed Nederlands: gemengd leren. Wat wordt daarmee bedoeld? Met Blended Learning wordt bedoeld, dat de gewone training voor ondernemingsraden wordt  gemengd met e-learning.

 

MEDE heeft reeds in 2015 de module ontwikkeld “Introductie op de OR en de WOR”, waar nieuwe OR-leden vóór een teamtraining goed voorbereid zijn op de belangrijkste elementen van het OR-werk. De e-learning draait op de digitale leeromgeving LearningStone. De e-learning gaat over invloed hebben, over de positie van de OR in de organisatie en de betekenis van de belangrijkste artikelen uit de WOR. Met filmpjes, presentaties, werkboeken die gedownload kunnen worden. Maar ook met onderlinge discussies  om opdrachten en ideeën uit te wisselen en ook de mogelijkheid om real time te chatten met andere deelnemers of de trainer/coach. Meer dan veertig van onze (vaste) klanten hebben inmiddels van deze blended learning gebruik gemaakt. Daarmee ruim 400 leden van ondernemingsraden! Na vier jaar vonden het wel weer tijd voor een upgrade van onze module. Met betere filmpjes, en extra aandacht voor het ondernemingsraadwerk, naast de WOR zelf.

Hoe werkt het in de praktijk? Als lid van de ondernemingsraad geef je je e-mail door aan ons. Wij voeren deze in en je ontvangt een mail vanuit LearningStone met een aanmeldingslink. Daarna vind je een leeromgeving aan de hand waarvan je stapsgewijs de ‘piramide van de medezeggenschap’ opklimt. Elk filmpje heeft daarnaast wat verdiepingsmateriaal/naleesmateriaal en er zitten ook kleine toetsen in. Wat de module extra leuk maakt is dat het niet alleen over de WOR gaat, maar ook over het OR-werk zelf. Zo kun je aangeven wat jouw drijfveren zijn, krijg je praktische tips over het starten in de ondernemingsraad en wordt ook ingegaan op andere beïnvloedingsinstrumenten buiten de WOR zelf om. Waarom dan deze module in plaats van aandacht voor de WOR tijdens de training zelf?

 

  • De leden van de ondernemingsraad kiezen hun eigen tempo, voorafgaand aan de training zelf
  • De leden van de ondernemingsraad kijken een filmpje terug, of lezen wat verder door
  • De leden van de ondernemingsraad formuleren op basis van de e-learning verdiepings- of discussievragen die tijdens de training kunnen worden behandeld, daardoor wordt het leren veel effectiever en efficiënter
  • De leden van de ondernemingsraad gaan tijdens de e-learning onderling met elkaar in dialoog via het ‘prikbord’: stellen elkaar vragen, of starten een discussie op
  • De trainer is op afstand beschikbaar en doet af en toe actief mee om de dialoog te prikkelen, vragen te stellen en te reageren op vragen.

 

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Annette Tas, Richard Priem of Marcel Daems. Stuur ons een e-mail en u krijgt (per ondernemingsraad) een uitnodiging om gratis een kijkje te nemen in onze module.